Behöver eran hjälp!


Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är trött på att färglägga mina stämpelmotiv med akvareller hela tiden.
Drömmen är att testa något nytt..

Jag har sett alla dessa fantastiska färgläggningar på flertalet bloggar och nu vill även jag vidga mina vyer!


Så nu tänkte jag höra med Er.
Det finns mängder med olika färgläggningsmetoder..
Och som ni kanske förstår så vill jag INTE färglägga med pensel mer än nödvändigt..

Vanliga färgpennor är inte heller något jag vill spendera pengar på.
Därför faller lotten helt på tuschpennorna. Älskar deras karaktäristiska och intensiva färger!

Jag vet dock inte vad alla dessa marker pennor heter, då det finns en uppsjö.
Men jag har sett kortmakare som färglägger med exempelvis;
Tombow pennor
Promarkers
Aqua Promarkers
Tria Markers
Copic Markers
Copic Ciao

Promarkers                                                                   Tria markers


Tombow pennor                                                             Copic markers

 

Alltså..denna DJUNGEL!!!  HJÄLP MEJ!

 

Jag tror att det är Copic jag är mest nyfiken på.
Men jag kan köpa billigare Promarkers och Tria Markers via jobbet..så jag hoppas
att det finns en och annan själ som kan övertyga mig att dessa är bäst..*hoppas*
(även fast jag egentligen helst testar Copic-pennorna)
Är det dock ingen hejdlös skillnad mellan Copic och Tria Markers..så väljer jag givetvis Tria, pga priset.

 

Please..kan den som känner sig manad, förklara skillnaden mellan exempelvis vanlig promakers, aqua promarkers och Tria Markers.
Och de som färglägger med Copic förklara skillnaden mellan Copic Markers och Copic Ciao.
Jag vill alltså veta skillnaden på själva färgläggningen, jah..även hur pennan är uppbyggd såklart.
Men det ser man ju på bilderna ;)


Behöver man en blender penna till alla pennsorterna?
Å hur fungerar egentligen den? Måste man ha någon form av lösningsmedel?


GAAAAH!!


Jag behöver HJÄÄÄÄLP!!! 

Kommentarer
Postat av: Lena

Hej Petra!! Jag målar numera alltid med promarkers..testade lite av varje innan men då det tog sån tid med penslar och kladdigt blev det så föll jag som en fura för promarkersen. Triamarkers har jag ej provat men det ska vara en tredje "spets" en tunnare på dem än pm om jag fattat rätt..promarkersen har ett hyfsat pris om man vill ha många nyanser vilket man ganska snabbt inser att man vill ha och sen finns många olika sätt att måla med dem...det är ju bara att kolla skogstokiga Petra...jag rekommenderar dessa varmt!! De andra har jag ej provat!!! De verkar kul de oxo!!Lycka till med att välja!!!Kram Lena

2010-02-22 @ 22:21:44
URL: http://lenascrappar.blogspot.com
Postat av: Pifa

Hej!

Jag färglägger alltid med Copic Ciao, och jag ÄLSKAR DOM! Den stora skillnaden mellan Copic ciao, sketch och markers är att markers är mer som Promarkers, dvs har samma typ av spetsar. Copic ciao och sketch har en "penselspets" som är underbar att färglägga med. Den största skillnaden mellan ciao och sketch är att sketchpennorna innehåller mer färg, finns i fler färger och är betydligt dyrare! Färgen är densamma i alla copic-pennorna (som jag har förstått det iaf). Jag köpte mina ciao från www.cultpens.com som är ett brittiskt företag. Frakten är hyfsat billig och de tog bara ca 3 dagar för pennorna att komma, jag rekommenderar verkligen den butiken.

Jag började med ett 36-set men utökade efter några månader med ytterliggare ett och nu känner jag att jag klarar mig bra. Det är bra att ha ca 3 nyanser av varje färg för att få bra skuggningar. En blender-penna är också bra att ha, använder den när jag ska tona till vitt.Lycka till med penn-valet! Och grymt bra blogg för övrigt!

2010-02-22 @ 22:26:21
URL: http://blogg.pifa.se
Postat av: petraso

Promaker tror jag har en får hård spets för att du ska trivar med dom....har dock inte testat domandra pennerorna för jag är ite känslig mot SPRIT...pennor...;)

Jag använder tombow och distresser kombinerat.... men då behöver man ha pensel... kolla in hos Dr nina hon är ju copic specialist och har skrivit en hel del om pennorna och vad man ska tänka på när man köper färger....

2010-02-22 @ 22:55:16
Postat av: Veronica/leia

Halloj!

Jag har både ProMarkers och Copics sketch och jag tycker nog att Copicsen vinner. Tycker det är lättare att måla med den mjukare penselspetsen och att den blandar sig bättre med andra färger.

Fast jag färglägger allra helst med distress refiller ;-) och använder copics "skin white" till ansiktet.Lycka till!

2010-02-22 @ 22:57:24
URL: http://leiasblogg.blogspot.com
Postat av: Jorunn

Hahaha... Petra da!! Vi har jo en kjempeflott tutorial på Copics i StampARTic, der ser du hvordan man blender og bruker Copicsene!Det er ingen forskjell i copics ciao, original og sketch markes i fargene, foskjellen er tuppen...

På sketch er den mykere og etter min mening bedre... =)

Sketch markers kan en også fylle på farge... det går ikke med ciao...

Ciao inneholder mindre tusj/blekk også.Jeg kjøpte jo masse promarkers når de kom... de har mine barn nå.. på 5 og 7 år... =)

Etter at jeg prøvde copics for første gang... var jeg fullstendig solgt!!

Jeg bruker 3 og 4 tusjer pr. farge... skyggelegger og blender og stor koser meg!!!Tombow må du bruke vanlig pensel og vann på, som om det er pensel du ikke vil bruke mer, så kan du se bort fra Tombows...Tria markers er nok mer lik promarkers... bare med en 3. ende...Nei jeg stemmer for Copics, ingen over og ingen ved siden!!!

Men det visste du nok... hihihi...Stor klem til deg vennen!!!2010-02-22 @ 23:22:31
URL: http://jorunnskrede.blogspot.com
Postat av: Ann-Louice

Aqua promarkers är en penna mer som tombow pennorna. De finns inte i så många färger och när man målat på pappret med den går det att dra ut färgen med hjälp av vatten och en pensel.En slags akvarell tuschpenna.Promarkers, tria markers och Copic pennor är samma sorts pennor men av olika tillverkare. Promarkers och tria görs av samma tillverkare.Promarkerna är billigast och är en bra nybörjarpenna då den inte kostar så mycket och man vill ha flera färger. Den har en bred spetsig spets och en bred "platt spets" mer som en överstrykningspenna. Den spetsiga sidan funkar bra till det mesta dock kan det vara svårt att färglägga mycket små områden. Då kan det vara bättre med en copic eller tria. Den breda platta spetsen är perfekt att använda till att måla stora ytor med tex när man stansar ut en blomma i vitt papper och vill färga den i en viss färg.Tria marker är dyrare variant av promarkers (ganska mycket dyrare) som har tre olika spetsar i samma penna varav en som är mindre än promarker spetsen och en "pensel spets" En som känns mer som att rita med en pensel. Den finns i fler färger och den följer Pantone skalan så om man gör saker som ska tryckas så blir färgen i trycket exakt som man ritat det. Jag har en del triamarker pennor för att jag saknade en del färger i promarker pennorna. (Men nu har det kommit ut betydligt fler färger i promarker) Men det jag märkt att det är svårt att få på korken rätt och de kan torka rätt fort.Den Copic penna som jag har provat heter copic sketch och den ligger högst på min önskelista. De torkar inte lika fort som triamarkerna finns i många färger och har en alldeles underbar mjuk penselspets som är skön att måla med.Det går att måla skuggor med olika färger av tusch pennor och en del föredrar det. Men man behöver många pennor i smma färg.Jag däremot föredrar att skugga med en "färg blyertspenna" med mycket pigment som heter Prismacolour (USA varianten), funkar lika bra med Faber Castell Polychromos som finns här i konstnärsbutiker. Sen skuggar jag ut färgen med en stomp och lite luktfritt lösningsmedel så kallad MCP teknik. Då får motivet en mjuk och fin skugga. Och vill man inte köpa på sig massor av såna färgpennor för det blir dyrt ändå kan man alltid börja med en brun, en grå och en mörk röd och kanske en mörk grön till blad. Det kommer man långt med.OBS! Pappret är ganska viktigt också så inte färgen sugs in för mycket i pappret. Använd ett blankare kopieringspapper. Jag använder Stora Ensos 4cc papper http://www.storaenso.com/products/product-stories/2008/Pages/colour-paper-power.aspx

Det finns i 250 g variant. Den kan finnas i kontorsvaruhus.Och var försiktig med röda pennor de har alltid en förmåga att flyta ut mer än andra färger.Hoppas att det var till någon hjälp.

2010-02-23 @ 08:32:38
URL: http://ann-louice.blogspot.com
Postat av: Petra

Ja du Paradise. Det är inte lätt att välja.

PM, Tria och Copics kom väl egetligen till för att teckna/måla Manga. De är ganska lika att måla med. Man målar lager på lager med färgerna över varandra. Utan att det smetar av sig. Promarkers är billigast. Triamarkers kommer sen och dyrast är Copics. Dessa tre sorterna är alcoholbaserade och kan man kan använda de dem tillsammans. Inga lösningsmedel behövs. Den jag gillar bäst av Blender Tria och Blender PM är helt klart PM.

Sedan gör pappret en stor skillnad. Panduros Akvarellpapper passar perfekt till PM/Tria.

Och du är ju superduktig på att måla så det fixar du lätt med vilka du än köper. När jag provade mina första PM tänkte jag... "Satan i gatan vad lätt" och i vanliga fall målar jag tavlor i akvarell och akryl. Alternativet är att köpa några pennor av varje och testa.

Själv har jag 62st PM och 5st Tria och det passar mig perfekt.

Lycka till!

Skogstokiga bamsekramar

Petra

2010-02-23 @ 08:43:20
URL: http://skogstokiga.blogspot.com/
Postat av: ScrapLinda

Jag använder ju tombows, av den enkla anledningen att de är vattenbaserade och alltså kan blandas ut med vatten. Man kan köpa en blenderpenna, men det går lika bra att ha en tunn pensel och en liten kopp vatten bredvid när man målar. Så målar man på med tuschpenna, och blandar ut nyanserna med vatten. Super!!

2010-02-23 @ 11:19:58
URL: http://scraplinda.blogspot.com
Postat av: Annica

Copic tycker jag verkar vara ett bra sätt att förglägga. :D

2010-02-23 @ 11:46:20
URL: http://anniicanilsson.blogg.se/
Postat av: Cathrin

Hej lilla gumman! Jag tycker du ska ringa Polia, ha,ha, om du behöver hjälp......nä usch den var dålig.

Jag färglägger ju med Promakers och tycker det funkar bra men har ju inte provat några andra pennor så vad vet jag??Kommer du till Hildas??? Du måste svara Ja....bara så du vet.

Kram Cathrin

2010-02-23 @ 12:03:38
URL: http://cathrink.blogg.se/
Postat av: Gunilla

Inga lätta val du ställs inför gumman!Jag kikar också runt och förundras över alla fantastiskt fina färgläggningar, och vet du en av dom är just DU!

Du trollar fram dom mest magiska kort med din ALLTID så perfekta färgläggning!Ska bli kul att se om du kommer att testa något nytt och vad det isf blir!!Kramen till dig från mig/Gunilla2010-02-23 @ 19:18:20
URL: http://kortnilla..blogg.se/
Postat av: krumeluran

vet inte om du sett den... men Karin B har en videotutorial i magdas blogg på promarkers: http://www.magdasscrapbooking.se/?p=7287tack förresten för awarden häromsistens.. har inte hunnit föra den vidare eller orkat tacka typiskt mig ;)KRAMIS2010-02-23 @ 20:58:54
URL: http://www.krumeluran.wordpress.com
Postat av: ANNAANNA

Kolla runt bland folk du känner, fråga om vilka pennor de har och be att få låna och prova. Det viktiga tror jag ligger i hur de olika pennorna känns i handen samt utformnigen av spetsen contra tycke och smak... så prova prova prova är grejen som gäller.Tri/Promarkers är som flera tidigare nämnt samma penna (innehållsmässigt) och går jättebra att blanda. Några har påpekat at det är svårt att måla detaljer med den smala spetsen, men då vänder man på pennan och målar med ett hörn av den breda istället. För att riktigt få koll på pennornas möjlighet så prova på lite olika papper samt med blendern

Många landskapsarkitekter samt modetecknare använder sig av dessa pennor. Aquavarianten har samma spetsar som Promarkern men är som sagt vattenlösliga och finns inte i så många nyanser (ännu).Copic (finns flera olika varianter med olika spetsar) Tildapennor etc har jag inte så bra koll på. Jag vet att Tilda (Panduros) och misstänker även att Copic funkar ihop med de andra.Tombowpennorna vet jag inte hur de är öht men det är rätt många som gillar dem.Alla de alkoholbaserade pennorna fungerar ihop med MCPteknik och pennor till det. Jag tror att det finns guider över sånt i Scrappizbloggen.Å du! satsa på ljusa nyanser först oavsätt vilka pennor du väljer. En knallgrön eller illgul färg kanske kan verka kul i butiken men sen har man inte alls samma nytta av sånt när man färglägger.Jag tröttnade förresten på mina PM:s och gick tillbaka till distresserna, de är mer min grej.2010-02-23 @ 21:09:42
URL: http://wonderings.blogg.se/
Postat av: Christina

har inte provat några andra än promarker! Love love love! Tröttnade på distressers, synnerhet när man färglägger mycket.

2010-02-23 @ 22:34:07
URL: http://scrapkammaren.blogspot.com
Postat av: Catrin Andersson (Lillstrumpa)

Jag färglägger med promarkers och trivs bra med det. Innan använde jag distresser och akvarellfärger men tyckte det var lite bökigt. Med pennorna är det bara att sätta igång, smidigare i mitt tycke. Jag har bara testat promarkers, de funkar tillräckligt för mig.Lycka till i djungeln. Bara att testa sig fram.Kramizar

2010-02-23 @ 22:36:52
URL: http://tsambika.blogg.se/
Postat av: Veronica

Jag använder nästan bara Copic Sketch Markers nu. Började för 3 år sedan med PM och de var jättekul att måla med, men nu har min 7 åriga son fått ta över dom (lånat har jag sagt ;).

Jag absolut älskar Copic Sketch men det är klart att de är jättedyra, ingen tvekan om det. Utbudet med färger är superdåligt här i Sverige så jag köpte ganska många från USA, McCallisters.com har jag för mig att de hette.

De går ju att fylla på och refillen tar ca 4 pennor, rätt bra tycker jag. Det jag har märkt hittills är att det är bara några få som man behöver fylla på, kanske beror på vilka ens favvofärger är? Men som gråa nyanser, röd/rosa och bruna går åt mest hos mig.

Jag tycker om dessa pennor för att de har en mjuk penselspets, underbara att blanda med, otroligt färgutbud...Hoppas detta kanske hjälpte dig lite och jag önskar dig lycka till!Vill passa på och tacka dig för din inspiration som du ger oss här i din blogg!

2010-02-24 @ 07:22:41
URL: http://www.veronicasscrap.blogspot.com
Postat av: Mimi

Hej!Jag målar alltid med Promarker. Kan du dessutom köpa dem billigt via jobbet finns det väl inget att tveka på? Testa några i alla fall. Det blir ju lite annorlunda att måla med jämfört med penslar eftersom det är en hård spets.

Jag målar med MCP teknik och tycker det är kanon!

Lycka till!

Mimi

2010-02-24 @ 09:46:26
Postat av: Anneli

Jag färglägger med promarkers och skuggar med Faber-Castell , jag gillar MCP - tekniken .

Du borde testa lite av varje se vilken som passar dig bäst. Synd att du inte bor nämre då kunde du testa mina ProMakers .Mendu färglägger så snyggt idag, ska du verkligen byta, jag gillar din färgläggning.

Kraaaaam Anneli

2010-02-24 @ 13:40:29
URL: http://anneliscrapkort.blogspot.com/
Postat av: Ellinor

Är man van att måla med pensel, är en penna med penselspets att föredra, jag använder copic ciao (som även Pifa tipsat om). Jag har testat promarkers, och nej, det tyckte jag mest kändes som de tuschpennor man använde som liten...

2010-02-24 @ 15:28:19
URL: http://myransmemoarer.blogspot.com
Postat av: Lillsnörpa

Hej hej :)

Jag tycker copicsen är jättebra! Hoppas att du hittar en favorit!

2010-02-24 @ 18:06:20
URL: http://lillsnorpa.blogg.se/
Postat av: Jessica

Eftersom du är en hejjare på att använda akvareller och pensel, så måste jag nog föreslå att du testar Copics. Jag har testat ProMarkers, men kastade ut dom illa kvickt när jag fick hem mina första Copics. Jag verkligen AVSKYR den hårda spetsen som PM pennorna har. Med Copics är det mer som att måla med pensel.Jag har både Sketch och ciao. Om man planerar att använda dom mycket föreslår jag Sketch då dom är lätta att fylla på och håller mer färg än Ciao. Kostar en hel del. Men smakar det så kostar det! Har lagt ut en del på knappt 2 månader på ca 45 pennor :D

Här är en länk till de saker jag har gjort hittills http://blogg.coffeeaddicted.se/?tag=copicsSen finns det en del pennor hos http://www.artifolk.co.uk (Engelsk butik) och på andra sidan pölen handlar jag hos www.cropstop.comJu justja.. Till copics finns inte bara refiller... Det finns utbytbara spetsar, tomma pennor för att göra egna nyanser och en del annat ;)

2010-02-24 @ 21:00:09
URL: http://blogg.coffeeaddicted.se
Postat av: Erica

Vad spännande att se en ny färgläggningsteknik kanske då framöver ifrån dig.. men.. kan man verkligen få till sådan SAGOLIK färgläggning som du gör med akvareller med pennor istället? Skuggtekniken osv... har själv försökt med pennor, promarker, tombow och copic, gillade inget av det, men så hade jag nog inte tålamod att lära mig tekniken riktigt.Ska bli spännande att se din eventuellt nya färgläggning som sagt.Ha det bra!! Kram, Erica

2010-02-24 @ 22:13:42
URL: http://scrapkattenskrypin.blogspot.com
Postat av: Anita

Hej vännen!

Jag kan inte ge dej några råd utan vill bara tala om att det är himla intressant vad alla skriver.

Jag är ju ingen hejare på att måla, men föröker lära mej med hjälp av Petra Skogstokiga som ju är kanonduktig på att måla med Pm.

Vet inte hur billigt du kan köpa pennorna på jobbet men vill tipsa dej om Scraplyckan som säljer dem för 25 kr.

Lycka till i ditt val.

Vi kanske ska efterlysa en målarkurs här i Småland. c",)Tack förresten för dina rader i min blogg. Tror du att du gjorde mej nyfniken eller? Sådär får du väl inte skriva.... Gulle dej.

Kramis från Anita - som har mest blå pennor. :o)

2010-02-25 @ 09:11:05
URL: http://anita.bloggagratis.se
Postat av: Muffin

Åh, vad mycket bra info det kommit här! Kan meddela att jag beställt mina första Copic Ciao (jag ska få dem i födelsedagspresent imorgon av min mamma, bra va?) och är jättespänd. Jag gillar i och för sig att måla med distresesr men har länge varit sugen på att testa Copic och nu är det dags! Jag saknar att måla i riktigt knalliga färger, det är svårt att få till med distresserna tycker jag.

Stor KRAM på dig!

2010-02-26 @ 06:19:43
URL: http://muffinspyssel.blogspot.com
Postat av: Lena

Jag vet inte skillnade på alla dessa fast jag har mest använt promarkers.

2010-02-28 @ 16:22:20
URL: http://lenadalesjo.blogg.se/
Postat av: Helena

Jag blandar promarkers och copics.

Men jag gillar copics mer just pga den mjuka spetsen.

Här i de svenska butikerna är de tråkigt nog väldigt dyra men jag ska kolla in på den sidan du fått tips om.

Ha en härlig helg vännen!

Kram

2010-03-06 @ 16:41:31
URL: http://vildaella.blogg.se/
Postat av: Copic Expert

Copic de som ligger högst upp ibland de bästa i världen på färg pennor och säkert dyraste också.

Själv sysslar jag med reklam som Art designare och vi köper in våra via under leverantör då är ganska mycket vi köper. Jag målar mest med Copic Sketch men gillar makers också. Du också blanda egna färger om du köper tomma pennor. Dessutom kan man pensla på andra pennor ex, du sitter med en gul penna vill få lite mörkare då penslar du på svarta pennan vips så har du mörkare nyans =)

2011-02-12 @ 02:29:45
Postat av: Pelleelizabeth

You have done a great job with everything on this site. I Love your site

2011-03-10 @ 15:00:21
URL: http://pelleelizabeth.bloglyric.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0